Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 3: Η ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Posted: Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 by metritos in Ετικέτες
0

των Κάρλος Σαλντάνα, Μάικ Θερμάιερ
με τις φωνές των Ρέι Ρομάνο, Κουίν Λατίφα, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Σον Ουίλιαμ Σκοτ, Σάιμον Πεγκ

πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου



Υπόθεση: Στο τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς ”Ice Age”, ο Σκρατ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο βελανίδι και την αγάπη, ο Σιντ μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου, ο Μάνι και η Έλλη περιμένουν τη γέννηση του μωρού-μαμούθ τους, ενώ ο Ντιέγκο ανησυχεί πως έχει αρχίσει να εξημερώνεται επικίνδυνα. Όλα αυτά σε 3D


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

Με τις Φωνές των:John Leguizamo... Sid
Queen Latifah... Ellie
Denis Leary... Diego
Ray Romano... Manny
Chris Wedge... Scrat
Στα Ελληνικά με τις φωνές των
Πέτρου Φιλιππίδη
Γιάννη Μπέζου
Γιάννη Πολιτάκη
Λεωνίδα Κακούρη


Σκηνοθεσία
Carlos Saldanha

Σενάριο
Peter Ackerman
Michael Berg

Παραγωγή
John C. Donkin
Lori Forte

Μουσική
John Powell

Μοντάζ


Casting


Χρονολογία παραγωγής
2009

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Διάρκεια
96'

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ

Είδος ταινίας
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΩΜΩΔΙΑ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ

Εταιρείες Παραγωγής
Blue Sky Studios



Ήχος
DTS | SDDS | Dolby Digital

Διανομή
ODEON (2009) (Greece) (theatrical)
20th Century Fox Studios (2009) (worldwide) (theatrical)
Twentieth Century Fox Animation (2009) (USA) (theatrical)
20th Century Fox (2009) (Japan) (theatrical)
20th Century Fox Netherlands (2009) (Netherlands) (theatrical)
20th Century Fox (2009) (Singapore) (theatrical)
FS Film Oy (2009) (Finland) (all media)




Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)

Οι δημιουργοί των αγαπημένων ταινιών κινουμένων σχεδίων “Η Εποχή των Παγετώνων” και “Η Εποχή των Παγετώνων: Η Απόψυξη” επιστρέφουν με το πολυαναμενόμενο νέο σίκουελ της σειράς. Η ταινία θα προβληθεί με τεχνολογία 3D.
Οι Σκηνοθέτες

Ο Κάρλος Σαλντάνια γεννήθηκε το 1968 στη Βραζιλία. Είναι μέλος του δημιουργικού τμήματος των Blue Sky Studios από το 1993, αφού είχε ολοκληρώσει το μικρού μήκους φιλμ κινουμένων σχεδίων "Time for Love", το οποίο είχε προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων ανά τον κόσμο, ενώ έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία. Έχει σκηνοθετήσει επίσης τις σκηνές κινουμένων σχεδίων από τις ταινίες "A Simple Wish" και "Fight Club", καθώς και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις με κινούμενα σχέδια. Το 2002 συνσκηνοθέτησε με τον Κρις Ουέτζ το πρώτο "Ice Age", με τον οποίο συνεργάστηκε ξανά το 2005 για την ταινία κινουμένων σχεδίων “Robots”. Το 2004 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους με το "Gone Nutty" και το 2006 επέστρεψε στην καρέκλα του σκηνοθέτη, μόνος του αυτή τη φορά, για το sequel “Ice Age: The Meltdown”.

Ο Μάικ Θερμάιερ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους με το “No Time for Nuts”, ενώ έχει αποτελέσει μέλος των τμημάτων animation στα δύο πρώτα “Ice Age” και στις ταινίες “Robots” και “Χόρτον”.
Λίγα Λόγια για την Παραγωγή

Το “Ice Age 3” έχει όλα όσα έχει αγαπήσει το κοινό από τις δύο πρώτες ταινίες, ενώ προσθέτει ακόμα περισσότερη κωμωδία, δράση, εντυπωσιακά εφέ, καθώς και την μαγεία του 3D. Οι αγαπημένοι μας ήρωες μπλέκουν σε νέες περιπέτειες, αλλά προστίθενται και νέοι χαρακτήρες, οι οποίοι θα μείνουν αξέχαστοι, στον κόσμο του “Ice Age”. Άλλη μια καινοτομία του “Ice Age 3” αποτελεί ο απίστευτος και αχανής υπόγειος κόσμος, ο οποίος κατοικείται από δεινόσαυρους. Ο γεμάτος βλάστηση νέος κόσμος είναι τελείως αντίθετος με το χειμερινό περιβάλλον των δύο πρώτων ταινιών. Είναι ένας κόσμος γεμάτος κίνδυνο, πελώρια πλάσματα και σαρκοβόρα φυτά. Είναι επίσης το σπίτι μερικών από τους νέους χαρακτήρες. Ακόμα και ο Μάνι νιώθει μικροσκοπικός στον τεράστιο αυτό κόσμο. “Όταν οι δεινόσαυροι εμφανίζονται, ο Μάνι δεν είναι πια ο “βασιλιάς της ζούγκλας”” εξηγεί ο κωμικός θρύλος Ρέι Ρομάνο, ο οποίος δανείζει τη φωνή του στο πιο διάσημο μαμούθ του κινηματογράφου.

Ο νέος κόσμος είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας των δημιουργών να τοποθετούν τους χαρακτήρες του “Ice Age” σε διαφορετικές καταστάσεις, καθώς και να τους φέρνουν αντιμέτωπους με απροσδόκητες προκλήσεις σε κάθε ταινία. “Πάντα θέλουμε να βλέπουμε μέχρι πού μπορούμε να σπρώξουμε τους χαρακτήρες” λέει η Λόρι Φόρτ, η οποία είχε την ιδέα για το πρώτο “Ice Age” το 1999 και έχει υπογράψει την παραγωγή και στις τρεις ταινίες. “Το “Ice Age 3” είναι με διαφορά η πιο φιλόδοξη από τις τρεις ταινίες. “Βουτάμε τους ήρωές μας – οι οποίοι γνωρίζουν μόνο την εποχή των παγετώνων και των εποχή των παγετώνων που λιώνουν – σε έναν κόσμο τον οποίο δε γνωρίζουν πώς να τον χειριστούν.”

“Θέλαμε να διατηρήσουμε τον συναισθηματικό απόηχο των προηγούμενων ταινιών, όσον αφορά τις αλλαγές που αντιμετωπίζουν ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο, και τις σχέσεις τους που εξακολουθούν να εξελίσσονται” αναφέρει ο Μάικλ Μπεργκ, ένας εκ των σεναριογράφων. “Έχουμε γνωρίσει πλέον τόσο καλά τους χαρακτήρες αυτούς με το πέρασμα των χρόνων, που νοιαζόμαστε πραγματικά γι’ αυτούς και θέλουμε να τους δούμε να πετυχαίνουν σε όποια πρόκληση συναντούν” προσθέτει ο Πίτερ Άκερμαν, ο οποίος ανήκει επίσης στην ομάδα των σεναριογράφων.

Ένα νέο στοιχείο στη δημιουργία του “Ice Age 3” ήταν και το 3D. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τους αγαπημένους του χαρακτήρες και να γνωρίσει νέους κόσμους σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον. Στόχος των δημιουργών ήταν να προσφέρουν στους θεατές μια εμπειρία που θα τους παρασύρει, αντί να τους ξαφνιάζει κατά τη διάρκεια της ταινίας με φτηνά τεχνάσματα. “Η τεχνολογία 3D μας έδωσε μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά την σύνθεση – στην τοποθέτηση της κάμερας και των χαρακτήρων” λέει ο σκηνοθέτης Κάρλος Σαλντάνια. “Δεν ήθελα να δημιουργήσω πλάνα που θα φώναζαν “Κοίταξέ με!”.

Καθώς η πολύπλοκη, χρονοβόρα και πάντα προκλητική διαδικασία του post-production φτάνει στο τέλος της, ο Σαλντάνια ανατρέχει στις εμπειρίες του με τους χαρακτήρες αυτούς. “Λατρεύω το γεγονός πως έχω την ευκαιρία να ακολουθήσω τους χαρακτήρες αυτούς, τους οποίους όλοι δείχνουν να αγαπάνε, συνεχίζοντας να τους ανακαλύπτω καθώς εξελίσσονται. Είναι όμως εξίσου απολαυστικό το να δημιουργώ έναν νέο κόσμο, νέα ενέργεια και μια νέα ιστορία γι’ αυτούς.”

Θα επιστρέψουν ξανά όμως οι αγαπημένοι χαρακτήρες του “Ice Age” στο μέλλον; Οι δημιουργοί της σειράς δεν επιβεβαιώνουν τίποτα… ακόμα. “Υπάρχει ένα αριθμός ιστοριών που μπορούμε να πούμε με τους χαρακτήρες αυτούς” σημειώνει η Φορτ. “Νομίζω πως οι θεατές είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να τους ακολουθούν.”



Πηγή

0 σχόλια: