HUGO 3D

Posted: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 by granpa in Ετικέτες
0

του Μάρτιν Σκορτσέζε
με τους Τζουντ Λο, Άσα Μπάτερφιλντ, Κλόι Μόρετζ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπαρόν Κοέν, Ρέι Γουίνστοουν, Κρίστοφερ Λι, Ματιέ Αμαλρίκ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μάικλ Στούλμπαργκ




πρεμιέρα στους κινηματόγραφους στις 5 Ιανουαρίου 2012



Υπόθεση:
 Το “Hugo Cabret”, είναι η πρώτη ταινία του Σκορσέζε που γυρίζεται σε 3D και διηγείται την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που ζει μια κρυφή ζωή μέσα στις στοές ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι. Όταν ο Ουγκό συναντά μία χαλασμένη μηχανή, ένα εκκεντρικό κορίτσι και έναν ψυχρό άντρα, ιδιοκτήτη καταστήματος παιχνιδιών, μπλέκεται σε μια μαγική, μυστηριώδη περιπέτεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλα του τα μυστικά.

EXTRA
Η τρισδιάστατη αυτή ταινία, βασίζεται στο ευρηματικό μπεστ σέλερ του Μπράιαν Σέλζνικ με τίτλο «Η Εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ» και πρωταγωνιστούν οι Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Άσα Μπάτερφιλντ και Κλόι Μόρετζ. Το σενάριο είναι του Τζον Λόγκαν και είναι μια παραγωγή των Σκορσέζε, Γκράχαμ Κινγκ, Τιμ Χέντινγκτον και Τζόνι Ντεπ. Την εκτέλεση της παραγωγής υπογράφουν οι Έμα Τίλινγκερ Κόσκοφ, Τσαρλς Νίγουιρθ και Κρίστι Ντεμπρόβσκι.

Η Έμιλι Μόρτιμερ συνεργάζεται και πάλι με τον Μάρτιν Σκορσέζε στο “Hugo Cabret”, έχοντας εμφανιστεί στο πετυχημένο θρίλερ του σκηνοθέτη “Το Νησί των Καταραμένων”. Η Μόρτιμερ εμφανίστηκε πρόσφατα στις ταινίες “Οικογένεια σε Παράνοια”, ”Χάρι Μπράουν”, “Υπερσιβηρικός”, “Ο Λαρς και η Κούκλα του”, “Κόκκινη Ζώνη”, “Ο Ροζ Πάνθηρας” και στη συνέχειά του, καθώς και στην ταινία του Γούντι Άλεν, “Match Point”. Η επόμενη εμφάνισή της θα είναι δίπλα στους Πολ Ραντ, Ελίζαμπεθ Μπανκς και Ζόι Ντεσανέλ στην ταινία “My Idiot Brother”, μία κωμωδία που σκηνοθετεί ο Τζέσι Πέρετζ.

Ο Μάικλ Στούλμπαργκ, θα εμφανιστεί στο ρόλο του αφεντικού του οργανωμένου εγκλήματος Άρνολντ Ρόθσταϊν, στον σκηνοθετημένο από τον Μάρτιν Σκορσέζε «πιλότο» της νέας σειράς της HBO “Boardwalk Empire”. Η πρώτη του συνεργασία με τον Σκορσέζε ήταν στο “The Key to Reserva”, ένας μικρός φόρος τιμής στον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ο Στούλμπαργκ, επίσης, πρωταγωνίστησε στην ταινία των αδελφών Κοέν, ”Ένας Σοβαρός Άνθρωπος” (υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο του London Film Critics Circle) καθώς και στα “Πλεκτάνη” και “Γκρίζα Ζώνη”. Θωρείται κλασικός θεατρικός ηθοποιός και ήταν υποψήφιος για τα βραβεία Τόνι και Drama Desk Award, για την ερμηνεία του στο “Πουπουλένιος” του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε θεατρική σκηνοθεσία Τζον Κρόουλι.

Στο υπέρλαμπρο καστ της ταινίας συμμετέχουν, ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζουντ Λο (“Σέρλοκ Χολμς”), ο Ρέι Γουίνστον (“London Boulevard”), ο Κρίστοφερ Λι (“Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”), η Έλεν ΜακΚρόρι (“Ειδική Σχέση”), η Φράνσις ντε λα Τουρ (“Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”) και ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς (“The History Boys”).

Το “Hugo Cabret” επανασυνδέει τον Σκορσέζε, τον Κινγκ και τον Λόγκαν που συνεργάστηκαν και στον ”Ιπτάμενο Κροίσο”. Επίσης, επανασυνδέει τον Σκορσέζε με πολλούς από τους παλιούς συνεργάτες του, όπως τον διευθυντή φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον (“Το Νησί των Καταραμένων”, ”Άδωξοι Μπάσταρδοι”), τον σχεδιαστή παραγωγής Ντάντε Φερέτι (“Το Νησί των Καταραμένων”, “Σουίνι Τοντ: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιντ”), τη σχεδιάστρια κοστουμιών Σάντι Πάουελ (“Το Νησί των Καταραμένων”, “Βασίλισσα Βικτώρια: Τα Χρόνια της Νιότης”), και την υπεύθυνη μοντάζ Θέλμα Σκούνμεϊκερ (“Το Νησί των Καταραμένων”, “Ο Πληροφοριοδότης”), όλοι τους πολυβραβευμένοι με Όσκαρ, καθώς και την υπεύθυνη κάστινγκ Έλεν Λούις (“Ο Πληροφοριοδότης”, “Ιπτάμενος Κροίσος”).

Ο ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΣΕΖΕ πρόσφατα σκηνοθέτησε το άκρως επιτυχημένο ψυχολογικό θρίλερ “Το Νησί των Καταραμένων”. Επιμελήθηκε το πιλοτικό επεισόδιο της ΗΒΟ «Boardwalk Empire,» που κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2010, ενώ είναι και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς. Ο Σκορσέζε, επίσης, σκηνοθέτησε και μια σειρά από ντοκιμαντέρ για τον Ελία Καζάν, τον Τζορτζ Χάρισον και τη συγγραφέα Φραν Λίμποβιτς.

Ο υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ ΤΖΟΝ ΛΟΓΚΑΝ, έχει γράψει τα σενάρια για τα “Μονομάχος”, ”Σουίνι Τοντ: Ο Κουρέας της Οδού Φλιντ”, και για την ταινία του Γκορ Βερμπίνσκι “Rango”, όλα παραγωγές της GK Films και της Blind Wink Features του Βερμπίνσκι. Στο Μπρόντγουεϊ, το θεατρικό έργο του Λόγκαν, “Red” βραβεύτηκε με το βραβείο Τόνι Καλύτερου Θεατρικού Έργου για το 2010.

Η GK Films, που ιδρύθηκε από τον Κινγκ και τον συνεργάτη του Τιμ Χέντινγκτον, πρόσφατα ολοκλήρωσε την παραγωγή της ταινίας “The Tourist”, που σκηνοθέτησε ο Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ και πρωταγωνιστούν η Αντζελίνα Τζολί και ο Τζόνι Ντεπ. Επιπλέον, η GK Films έκανε την παραγωγή της ταινίας “The Town”, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Μπεν Άφλεκ και θα κυκλοφορήσει από τη Warner Bros το Σεπτέμβριο του 2010. Άλλες ταινίες που γύρισε πρόσφατα η GK Films είναι το “The Rum Diary”, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ντεπ, παραγωγός της οποίας είναι η εταιρία του, Infinitum Nihil, καθώς και το αστυνομικό δράμα “London Boulevard”, με τους Κόλιν Φάρελ και Κίρα Νάιτλι. Πρόσφατες ταινίες της GK Films είναι “Η Άκρη του Νήματος”, όπου πρωταγωνιστεί ο Μελ Γκίμπσον και η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ για την “Βασίλισσα Βικτόρια: Τα Χρόνια της Νιότης”, Έμιλι Μπλαντ.

Η GK Films αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου «Η Εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ», αμέσως μόλις εκδόθηκε από την Scholastic Press το 2007 και έγινε το #1 μπεστ σέλερ της New York Times. Το βιβλίο έλαβε άριστες κριτικές παγκοσμίως και κέρδισε αρκετά λογοτεχνικά βραβεία όπως το Caldecott Medal το 2008 και το National Book Award. Ανάμεσα σε άλλες τιμές, θεωρήθηκε το καλύτερο βιβλίο από τη New York Times.
Η ταινία “Hugo Cabret” θα γυριστεί στα Στούντιο Σέπερτον, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες σε Λονδίνο και Παρίσι. Έχει προγραμματιστεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Δεκέμβριο του 2011 στη Βόρεια Αμερική από την Sony Pictures.
Η Έμιλι Μόρτιμερ εκπροσωπείται από την ICM, Brillstein Entertainment Partners και την Independent Talent Group. Ο Μάικλ Στούλμπαργκ εκπροσωπείται από την ICM και την Viking Entertainment.


Πρωταγωνιστούν:

Jude Law
Chloe Moretz ... Isabelle
Ben Kingsley ... Papa Georges
Sacha Baron Cohen ... Station inspector
Ray Winstone
Christopher Lee ... Cameo role
Helen McCrory ... Mama Jeanne
Frances de la Tour
Richard Griffiths
Asa Butterfield ... Hugo Cabret
Mathieu Amalric
Ben Addis ... Salvador Dali
Michael Stuhlbarg
Emily Mortimer

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Martin Scorsese

Σενάριο
John Logan
Brian Selznick (βιβλίο)

Παραγωγή
Johnny Depp
Tim Headington
Graham King
Martin Scorsese

Μουσική
Howard Shore

Φωτογραφία
Robert Richardson

Μοντάζ
Thelma Schoonmaker

Casting
Ellen Lewis

Σχεδιασμός Παραγωγής
Dante Ferretti

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Dimitri Capuani
Christian Huband
Stuart Rose
Luca Tranchino
David Warren

Σκηνικά
Francesca Lo Schiavo

Κοστούμια
Sandy Powell

Βοηθός Σκηνοθέτη
Chris Surgent

Εταιρείες Παραγωγής
GK Films
Infinitum Nihil

Διανομή
UIP (Ελλάδα)
Paramount Pictures
Ascot Elite Entertainment Group
Eagle Films
Pinema

Ειδικά Εφέ
Plowman Craven & Associates
Mark Roberts Motion Control
Pixomondo (visual effects)
With A Twist Studio

Χρονολογία παραγωγής
2011

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ

Είδος ταινίας
ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ

Τοποθεσίες Γυρισμάτων
Λονδίνο, Σάρεϊ - ΑΓΓΛΙΑ, ΜΕΓ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, Παρίσι - ΓΑΛΛΙΑ

AKA
The Invention of Hugo Cabret




Πηγές
www.myfilm.gr

0 σχόλια: